Abordari privind managementul Sănătății Publice în contextul Pandemiei COVID-19

Despre Proiect

Proiectul Abordari privind managementul Sanatatii Publice in contextul Pandemiei COVID-19 isi propune sa vina in sprijinul autoritatilor implicate in lupta cu COVID-19 prin realizarea proiectului tehnic al unei platforme integrate de tip open source pentru managementul de sanatate publica in cazul pandemiei COVID-19, realizarea prototipului functional al platformei, intocmirea documentatiei de instalare, administrare, utilizare si suport tehnic al portalului si al modulelor specifice si prin identificarea, realizarea, testarea si validarea API-urilor specifice ce vor fi implementate in cadrul platformei.

Proiectul, primul de acest fel din Romania, este o colaborare intre o universitate de cercetare avansata, o institutie relevanta in domeniul politicilor de sanatate publica, ce coordoneaza centre nationale si regionale de sanatate publica specializate pe supravegherea si controlul bolilor transmisibile, si o firma privata. Portalul si toate modulele componente vor fi dezvoltate si publicate sub licenta Open Source si vor fi disponibile prin intermediul serviciului de gazduire web GitHub.

Portalul va fi dezvoltat astfel incat sa poata fi utilizat in conditii optime atat prin intermediul calculatoarelor personale cat si al dispozitivelor mobile, facilitand astfel utilizarea sa si in mediile defavorizate. Solutiile oferite vor permite dezvoltarea ulterioara a acestuia si asigura un nivel ridicat de versatilitate prin posibilitatile de preluare automata si zilnica a datelor disponibile din surse autorizate, atata timp cat acestea vor fi oferite prin intermediul API-urilor de catre furnizor, crearea si implementarea unor sabloane ce vor fi utilizate pentru popularea cu informatii relevante a modulelor de e-learning si e-recruitment vor asigura posibilitatea extinderii ulterioare a sistemului, integrarea informatiilor de tip text cu resurse multimedia in cadrul modulelor de e-learning si e-recruitment.

Proiectul ASPPIC-19 este susținut de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în cadrul call-ului Soluții - 2020 - 2 - Abordări privind managementul sănătății publice în contextul pandemiei COVID-19, Nr. oferta: PN-III-P2-2.1-SOL-2020-2-0351.

Nume și prenume director proiect: Claudiu Herteliu

Instituție coordonatoare: ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Parteneri:

  • INSTITUTUL NATIONAL DE SANATATE PUBLICA

  • CENTER FOR HEALTH OUTCOMES & EVALUATION SRL

Contact